Ανάρτηση της Θράκης στο Google Earth, ως "Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης"

Ανάρτηση της Θράκης στο Google Earth, ως "Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης"

Αρ. Πρωτ. 7917/16.12.2010

Προς Υπουργό:

- Εξωτερικών

 

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η αναφορά που έγινε στον διαδικτυακό τόπο Google Earth, όπου αναρτώνται παγκόσμιοι χάρτες, της γεωγραφικής περιοχής της Δυτικής Θράκης. Η συγκεκριμένη περιοχή αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης», δηλαδή, παρουσιάζεται ως ανεξάρτητο κράτος ή αυτόνομη περιοχή. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία ενδεχομένως υποκρύπτει άλλες προθέσεις, εξοργίζει και προκαλεί αγανάκτηση, όχι μόνο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός καλοστημένου σχεδίου.

Η γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Θράκης, η οποία αποτελεί τμήμα της ευρύτερης Ελληνικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο δεν προέβησαν άμεσα σε ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η επίσημη ονομασία της περιοχής και να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, που αποτελεί ευθεία απειλή στην εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιες ήταν οι ενέργειες, στις οποίες προέβη η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με την προκλητική αναφορά της περιοχής της Δυτικής Θράκης ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης», έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια;

- Διερεύνησε το αρμόδιο Υπουργείο ποιοι και με ποια στόχευση είναι υπεύθυνοι για αυτή την ενέργεια;

Απάντηση Υπουργείου